Year 1 Before, After and Between Worksheet — Level 1 — Practice Set 3 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the Year 1 counting worksheet.
Year 1 Before, After and Between Worksheet — Level 1 — Practice Set 3 — Answers
Write the number that comes just before, just after or in between. Numbers to 50.
1.Just before 31 comes (answer space).
Answer: 30
- 31 − 1 = 30
2.Just after 48 comes (answer space).
Answer: 49
- 48 + 1 = 49
3.30, (answer space), 32
Answer: 31
31 is between 30 and 32.
4.Just before 33 comes (answer space).
Answer: 32
- 33 − 1 = 32
5.Just after 18 comes (answer space).
Answer: 19
- 18 + 1 = 19
6.28, (answer space), 30
Answer: 29
29 is between 28 and 30.
7.Just before 38 comes (answer space).
Answer: 37
- 38 − 1 = 37
8.Just after 41 comes (answer space).
Answer: 42
- 41 + 1 = 42
9.15, (answer space), 17
Answer: 16
16 is between 15 and 17.
10.Just before 18 comes (answer space).
Answer: 17
- 18 − 1 = 17
11.Just after 15 comes (answer space).
Answer: 16
- 15 + 1 = 16
12.17, (answer space), 19
Answer: 18
18 is between 17 and 19.
13.Just before 45 comes (answer space).
Answer: 44
- 45 − 1 = 44
14.Just after 12 comes (answer space).
Answer: 13
- 12 + 1 = 13
15.Just before 43 comes (answer space).
Answer: 42
- 43 − 1 = 42
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.