Year 2 Number Bonds Worksheet — Level 2 — Practice Set 3 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the Year 2 addition worksheet.
Year 2 Number Bonds Worksheet — Level 2 — Practice Set 3 — Answers
Write the missing number to make the whole. These are number bonds to 10 and 20.
1.4 + (answer space) = 10
Answer: 6
- 10 − 4 = 6
2.2 + (answer space) = 20
Answer: 18
- 20 − 2 = 18
3.4 + (answer space) = 20
Answer: 16
- 20 − 4 = 16
4.9 + (answer space) = 10
Answer: 1
- 10 − 9 = 1
5.15 + (answer space) = 20
Answer: 5
- 20 − 15 = 5
6.16 + (answer space) = 20
Answer: 4
- 20 − 16 = 4
7. (answer space) + 17 = 20
Answer: 3
- 20 − 17 = 3
8.3 + (answer space) = 10
Answer: 7
- 10 − 3 = 7
9. (answer space) + 12 = 20
Answer: 8
- 20 − 12 = 8
10. (answer space) + 10 = 20
Answer: 10
- 20 − 10 = 10
11. (answer space) + 8 = 10
Answer: 2
- 10 − 8 = 2
12. (answer space) + 5 = 10
Answer: 5
- 10 − 5 = 5
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.