Year 2 Number Bonds Worksheet — Level 2 — Practice Set 4 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the Year 2 addition worksheet.
Year 2 Number Bonds Worksheet — Level 2 — Practice Set 4 — Answers
Write the missing number to make the whole. These are number bonds to 10 and 20.
1. (answer space) + 0 = 10
Answer: 10
- 10 − 0 = 10
2.9 + (answer space) = 10
Answer: 1
- 10 − 9 = 1
3. (answer space) + 4 = 20
Answer: 16
- 20 − 4 = 16
4.10 + (answer space) = 20
Answer: 10
- 20 − 10 = 10
5. (answer space) + 1 = 10
Answer: 9
- 10 − 1 = 9
6. (answer space) + 13 = 20
Answer: 7
- 20 − 13 = 7
7.18 + (answer space) = 20
Answer: 2
- 20 − 18 = 2
8.3 + (answer space) = 10
Answer: 7
- 10 − 3 = 7
9.16 + (answer space) = 20
Answer: 4
- 20 − 16 = 4
10. (answer space) + 20 = 20
Answer: 0
- 20 − 20 = 0
11. (answer space) + 2 = 20
Answer: 18
- 20 − 2 = 18
12. (answer space) + 7 = 10
Answer: 3
- 10 − 7 = 3
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.