Year 3 Missing Numbers in Number Sentences Worksheet — Level 3 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the Year 3 addition worksheet.
Year 3 Missing Numbers in Number Sentences Worksheet — Level 3 — Answers
Write the missing number. Use addition to check subtraction, and subtraction to check addition.
1.299 + (answer space) = 368
Answer: 69
- 368 − 299 = 69
2.223 + (answer space) = 547
Answer: 324
- 547 − 223 = 324
3.909 − (answer space) = 508
Answer: 401
- 909 − 508 = 401
4. (answer space) + 542 = 781
Answer: 239
- 781 − 542 = 239
5.470 + (answer space) = 484
Answer: 14
- 484 − 470 = 14
6. (answer space) + 156 = 271
Answer: 115
- 271 − 156 = 115
7. (answer space) + 368 = 967
Answer: 599
- 967 − 368 = 599
8.969 − (answer space) = 729
Answer: 240
- 969 − 729 = 240
9.64 + (answer space) = 796
Answer: 732
- 796 − 64 = 732
10.822 − (answer space) = 686
Answer: 136
- 822 − 686 = 136
11. (answer space) + 128 = 287
Answer: 159
- 287 − 128 = 159
12. (answer space) − 413 = 136
Answer: 549
- 136 + 413 = 549
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.