Year 3 Missing Numbers in Number Sentences Worksheet — Level 3 — Practice Set 2 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the Year 3 addition worksheet.
Year 3 Missing Numbers in Number Sentences Worksheet — Level 3 — Practice Set 2 — Answers
Write the missing number. Use addition to check subtraction, and subtraction to check addition.
1. (answer space) + 204 = 648
Answer: 444
- 648 − 204 = 444
2.643 − (answer space) = 126
Answer: 517
- 643 − 126 = 517
3. (answer space) + 253 = 524
Answer: 271
- 524 − 253 = 271
4.327 + (answer space) = 399
Answer: 72
- 399 − 327 = 72
5.225 + (answer space) = 471
Answer: 246
- 471 − 225 = 246
6. (answer space) + 187 = 986
Answer: 799
- 986 − 187 = 799
7.569 − (answer space) = 314
Answer: 255
- 569 − 314 = 255
8.992 − (answer space) = 691
Answer: 301
- 992 − 691 = 301
9.493 − (answer space) = 429
Answer: 64
- 493 − 429 = 64
10.212 + (answer space) = 344
Answer: 132
- 344 − 212 = 132
11.932 − (answer space) = 82
Answer: 850
- 932 − 82 = 850
12.240 + (answer space) = 569
Answer: 329
- 569 − 240 = 329
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.