Year 3 Missing Numbers in Number Sentences Worksheet — Level 3 — Practice Set 3 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the Year 3 addition worksheet.
Year 3 Missing Numbers in Number Sentences Worksheet — Level 3 — Practice Set 3 — Answers
Write the missing number. Use addition to check subtraction, and subtraction to check addition.
1.10 + (answer space) = 611
Answer: 601
- 611 − 10 = 601
2. (answer space) − 428 = 331
Answer: 759
- 331 + 428 = 759
3.408 − (answer space) = 289
Answer: 119
- 408 − 289 = 119
4. (answer space) + 20 = 488
Answer: 468
- 488 − 20 = 468
5. (answer space) + 124 = 353
Answer: 229
- 353 − 124 = 229
6.313 + (answer space) = 511
Answer: 198
- 511 − 313 = 198
7.117 + (answer space) = 648
Answer: 531
- 648 − 117 = 531
8. (answer space) − 501 = 6
Answer: 507
- 6 + 501 = 507
9. (answer space) + 330 = 601
Answer: 271
- 601 − 330 = 271
10. (answer space) − 97 = 840
Answer: 937
- 840 + 97 = 937
11. (answer space) − 17 = 238
Answer: 255
- 238 + 17 = 255
12. (answer space) − 8 = 470
Answer: 478
- 470 + 8 = 478
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.