Success TutoringWorksheets

Year 3: 2 Times Table Worksheet — Level 3 — Answers

Answer sheet with worked solutions for the Year 3 times tables times tables activity.

Success TutoringWorksheetsAnswer sheetYear 3 · Mathematics · Times Tables

Year 3: 2 Times Table Worksheet — Level 3 — Answers

Use the 2 times table to find missing numbers and to divide by 2.

1.2 × (answer space) = 14

Answer: 7

14 ÷ 2 = 7

2.2 × (answer space) = 18

Answer: 9

18 ÷ 2 = 9

3.6 ÷ 2 = (answer space)

Answer: 3

2 × 3 = 6

4.2 × (answer space) = 8

Answer: 4

8 ÷ 2 = 4

5.2 × (answer space) = 16

Answer: 8

16 ÷ 2 = 8

6.8 × 2 = (answer space)

Answer: 16

7.2 × (answer space) = 2

Answer: 1

2 ÷ 2 = 1

8.8 ÷ 2 = (answer space)

Answer: 4

2 × 4 = 8

9.2 × (answer space) = 22

Answer: 11

22 ÷ 2 = 11

10.2 ÷ 2 = (answer space)

Answer: 1

2 × 1 = 2

11.22 ÷ 2 = (answer space)

Answer: 11

2 × 11 = 22

12.6 × 2 = (answer space)

Answer: 12

13.12 ÷ 2 = (answer space)

Answer: 6

2 × 6 = 12

14.14 ÷ 2 = (answer space)

Answer: 7

2 × 7 = 14

15.1 × 2 = (answer space)

Answer: 2

16.10 × 2 = (answer space)

Answer: 20

17.2 × (answer space) = 6

Answer: 3

6 ÷ 2 = 3

18.2 × (answer space) = 24

Answer: 12

24 ÷ 2 = 12

19.7 × 2 = (answer space)

Answer: 14

20.10 ÷ 2 = (answer space)

Answer: 5

2 × 5 = 10

Free worksheets at worksheets.successtutoring.com · © Success Tutoring · Free for personal and classroom use

Marking tips

  • Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
  • For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
  • Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.