Success TutoringWorksheets

Year 3: 2 Times Table Worksheet — Level 3 — Practice Set 3 — Answers

Answer sheet with worked solutions for the Year 3 times tables times tables activity.

Success TutoringWorksheetsAnswer sheetYear 3 · Mathematics · Times Tables

Year 3: 2 Times Table Worksheet — Level 3 — Practice Set 3 — Answers

Use the 2 times table to find missing numbers and to divide by 2.

1.12 × 2 = (answer space)

Answer: 24

2.4 ÷ 2 = (answer space)

Answer: 2

2 × 2 = 4

3.12 ÷ 2 = (answer space)

Answer: 6

2 × 6 = 12

4.7 × 2 = (answer space)

Answer: 14

5.22 ÷ 2 = (answer space)

Answer: 11

2 × 11 = 22

6.2 × (answer space) = 10

Answer: 5

10 ÷ 2 = 5

7.2 × (answer space) = 24

Answer: 12

24 ÷ 2 = 12

8.10 ÷ 2 = (answer space)

Answer: 5

2 × 5 = 10

9.18 ÷ 2 = (answer space)

Answer: 9

2 × 9 = 18

10.10 × 2 = (answer space)

Answer: 20

11.6 × 2 = (answer space)

Answer: 12

12.16 ÷ 2 = (answer space)

Answer: 8

2 × 8 = 16

13.8 ÷ 2 = (answer space)

Answer: 4

2 × 4 = 8

14.2 × (answer space) = 6

Answer: 3

6 ÷ 2 = 3

15.2 × (answer space) = 2

Answer: 1

2 ÷ 2 = 1

16.6 ÷ 2 = (answer space)

Answer: 3

2 × 3 = 6

17.2 × (answer space) = 12

Answer: 6

12 ÷ 2 = 6

18.8 × 2 = (answer space)

Answer: 16

19.5 × 2 = (answer space)

Answer: 10

20.1 × 2 = (answer space)

Answer: 2

Free worksheets at worksheets.successtutoring.com · © Success Tutoring · Free for personal and classroom use

Marking tips

  • Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
  • For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
  • Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.