Success TutoringWorksheets

Year 3: 2 Times Table Worksheet — Level 3 — Practice Set 4 — Answers

Answer sheet with worked solutions for the Year 3 times tables times tables activity.

Success TutoringWorksheetsAnswer sheetYear 3 · Mathematics · Times Tables

Year 3: 2 Times Table Worksheet — Level 3 — Practice Set 4 — Answers

Use the 2 times table to find missing numbers and to divide by 2.

1.10 ÷ 2 = (answer space)

Answer: 5

2 × 5 = 10

2.8 × 2 = (answer space)

Answer: 16

3.18 ÷ 2 = (answer space)

Answer: 9

2 × 9 = 18

4.6 ÷ 2 = (answer space)

Answer: 3

2 × 3 = 6

5.4 × 2 = (answer space)

Answer: 8

6.2 × (answer space) = 14

Answer: 7

14 ÷ 2 = 7

7.6 × 2 = (answer space)

Answer: 12

8.16 ÷ 2 = (answer space)

Answer: 8

2 × 8 = 16

9.4 ÷ 2 = (answer space)

Answer: 2

2 × 2 = 4

10.2 × (answer space) = 4

Answer: 2

4 ÷ 2 = 2

11.2 × (answer space) = 10

Answer: 5

10 ÷ 2 = 5

12.2 × (answer space) = 12

Answer: 6

12 ÷ 2 = 6

13.2 × (answer space) = 2

Answer: 1

2 ÷ 2 = 1

14.2 × (answer space) = 6

Answer: 3

6 ÷ 2 = 3

15.2 × 2 = (answer space)

Answer: 4

16.2 × (answer space) = 8

Answer: 4

8 ÷ 2 = 4

17.2 × (answer space) = 22

Answer: 11

22 ÷ 2 = 11

18.8 ÷ 2 = (answer space)

Answer: 4

2 × 4 = 8

19.2 ÷ 2 = (answer space)

Answer: 1

2 × 1 = 2

20.11 × 2 = (answer space)

Answer: 22

Free worksheets at worksheets.successtutoring.com · © Success Tutoring · Free for personal and classroom use

Marking tips

  • Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
  • For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
  • Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.