Year 4 Fractions of Amounts Worksheet — Level 3 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the Year 4 fractions worksheet.
Year 4 Fractions of Amounts Worksheet — Level 3 — Answers
Divide by the denominator, then multiply by the numerator.
1.Find of 119.
Answer: 102
- 119 ÷ 7 = 17
- 17 × 6 = 102
2.Priya has 36 stickers and gives away of them. How many stickers does Priya give away?
Answer: 27 stickers
- 36 ÷ 4 = 9
- 9 × 3 = 27
3.Find of 48.
Answer: 8
- 48 ÷ 6 = 8
4.Find of 216.
Answer: 54
- 216 ÷ 12 = 18
- 18 × 3 = 54
5.Oliver has 12 stickers and gives away of them. How many stickers does Oliver give away?
Answer: 6 stickers
- 12 ÷ 4 = 3
- 3 × 2 = 6
6.Max has 114 stickers and gives away of them. How many stickers does Max give away?
Answer: 95 stickers
- 114 ÷ 6 = 19
- 19 × 5 = 95
7.Find of 189.
Answer: 63
- 189 ÷ 9 = 21
- 21 × 3 = 63
8.Mason has 56 stickers and gives away of them. How many stickers does Mason give away?
Answer: 28 stickers
- 56 ÷ 2 = 28
9.Find of 51.
Answer: 17
- 51 ÷ 3 = 17
10.Find of 174.
Answer: 87
- 174 ÷ 6 = 29
- 29 × 3 = 87
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.