Success TutoringWorksheets

Year 5: 7 Times Table Worksheet — Level 3 — Answers

Answer sheet with worked solutions for the Year 5 times tables times tables activity.

Success TutoringWorksheetsAnswer sheetYear 5 · Mathematics · Times Tables

Year 5: 7 Times Table Worksheet — Level 3 — Answers

Use the 7 times table to find missing numbers and to divide by 7.

1.42 ÷ 7 = (answer space)

Answer: 6

7 × 6 = 42

2.4 × 7 = (answer space)

Answer: 28

3.6 × 7 = (answer space)

Answer: 42

4.56 ÷ 7 = (answer space)

Answer: 8

7 × 8 = 56

5.63 ÷ 7 = (answer space)

Answer: 9

7 × 9 = 63

6.35 ÷ 7 = (answer space)

Answer: 5

7 × 5 = 35

7.7 × (answer space) = 49

Answer: 7

49 ÷ 7 = 7

8.77 ÷ 7 = (answer space)

Answer: 11

7 × 11 = 77

9.28 ÷ 7 = (answer space)

Answer: 4

7 × 4 = 28

10.3 × 7 = (answer space)

Answer: 21

11.7 × (answer space) = 70

Answer: 10

70 ÷ 7 = 10

12.7 × (answer space) = 35

Answer: 5

35 ÷ 7 = 5

13.7 × (answer space) = 63

Answer: 9

63 ÷ 7 = 9

14.7 × (answer space) = 77

Answer: 11

77 ÷ 7 = 11

15.7 × (answer space) = 21

Answer: 3

21 ÷ 7 = 3

16.70 ÷ 7 = (answer space)

Answer: 10

7 × 10 = 70

17.14 ÷ 7 = (answer space)

Answer: 2

7 × 2 = 14

18.49 ÷ 7 = (answer space)

Answer: 7

7 × 7 = 49

19.7 ÷ 7 = (answer space)

Answer: 1

7 × 1 = 7

20.7 × (answer space) = 84

Answer: 12

84 ÷ 7 = 12

Free worksheets at worksheets.successtutoring.com · © Success Tutoring · Free for personal and classroom use

Marking tips

  • Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
  • For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
  • Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.