Year 11 Logarithms and Exponential Equations Worksheet — Level 1 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the Year 11 exponentials & logarithms worksheet.
Year 11 Logarithms and Exponential Equations Worksheet — Level 1 — Answers
logₐ y = x means ax = y. Log laws: log a + log b = log ab; log a − log b = log (a ÷ b); log aⁿ = n log a.
1.Write 54 = 625 in logarithm form.
Answer: log₅ 625 = 4
ax = y means logₐ y = x.
2.Write 103 = 1000 in logarithm form.
Answer: log₁₀ 1000 = 3
ax = y means logₐ y = x.
3.Evaluate log₅ 125.
Answer: 3
53 = 125
4.Write 23 = 8 in logarithm form.
Answer: log₂ 8 = 3
ax = y means logₐ y = x.
5.Evaluate log₅ 625.
Answer: 4
54 = 625
6.Evaluate log₁₀ 100.
Answer: 2
102 = 100
7.Evaluate log₃ 27.
Answer: 3
33 = 27
8.Evaluate log₂ 16.
Answer: 4
24 = 16
9.Evaluate log₅ 25.
Answer: 2
52 = 25
10.Write 33 = 27 in logarithm form.
Answer: log₃ 27 = 3
ax = y means logₐ y = x.
11.Write 27 = 128 in logarithm form.
Answer: log₂ 128 = 7
ax = y means logₐ y = x.
12.Write 51 = 5 in logarithm form.
Answer: log₅ 5 = 1
ax = y means logₐ y = x.
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.