Year 12 Logarithms and Exponential Equations Worksheet — Level 1 — Practice Set 4 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the Year 12 exponentials & logarithms worksheet.
Year 12 Logarithms and Exponential Equations Worksheet — Level 1 — Practice Set 4 — Answers
logₐ y = x means ax = y. Log laws: log a + log b = log ab; log a − log b = log (a ÷ b); log aⁿ = n log a.
1.Write 54 = 625 in logarithm form.
Answer: log₅ 625 = 4
ax = y means logₐ y = x.
2.Write 27 = 128 in logarithm form.
Answer: log₂ 128 = 7
ax = y means logₐ y = x.
3.Evaluate log₅ 625.
Answer: 4
54 = 625
4.Write 32 = 9 in logarithm form.
Answer: log₃ 9 = 2
ax = y means logₐ y = x.
5.Write 51 = 5 in logarithm form.
Answer: log₅ 5 = 1
ax = y means logₐ y = x.
6.Write 24 = 16 in logarithm form.
Answer: log₂ 16 = 4
ax = y means logₐ y = x.
7.Evaluate log₁₀ 1000.
Answer: 3
103 = 1000
8.Evaluate log₅ 25.
Answer: 2
52 = 25
9.Write 103 = 1000 in logarithm form.
Answer: log₁₀ 1000 = 3
ax = y means logₐ y = x.
10.Evaluate log₁₀ 100.
Answer: 2
102 = 100
11.Write 31 = 3 in logarithm form.
Answer: log₃ 3 = 1
ax = y means logₐ y = x.
12.Write 102 = 100 in logarithm form.
Answer: log₁₀ 100 = 2
ax = y means logₐ y = x.
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.