Year 3 Number Bonds Worksheet — Level 2 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the Year 3 addition worksheet.
Year 3 Number Bonds Worksheet — Level 2 — Answers
Write the missing number to make the whole. These are number bonds to 10 and 20.
1. (answer space) + 1 = 10
Answer: 9
- 10 − 1 = 9
2.2 + (answer space) = 10
Answer: 8
- 10 − 2 = 8
3.15 + (answer space) = 20
Answer: 5
- 20 − 15 = 5
4.0 + (answer space) = 20
Answer: 20
- 20 − 0 = 20
5.12 + (answer space) = 20
Answer: 8
- 20 − 12 = 8
6.9 + (answer space) = 10
Answer: 1
- 10 − 9 = 1
7. (answer space) + 2 = 20
Answer: 18
- 20 − 2 = 18
8. (answer space) + 4 = 20
Answer: 16
- 20 − 4 = 16
9. (answer space) + 8 = 20
Answer: 12
- 20 − 8 = 12
10.7 + (answer space) = 20
Answer: 13
- 20 − 7 = 13
11.20 + (answer space) = 20
Answer: 0
- 20 − 20 = 0
12.5 + (answer space) = 20
Answer: 15
- 20 − 5 = 15
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.