Year 3 Number Bonds Worksheet — Level 2 — Practice Set 2 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the Year 3 addition worksheet.
Year 3 Number Bonds Worksheet — Level 2 — Practice Set 2 — Answers
Write the missing number to make the whole. These are number bonds to 10 and 20.
1.19 + (answer space) = 20
Answer: 1
- 20 − 19 = 1
2.17 + (answer space) = 20
Answer: 3
- 20 − 17 = 3
3.20 + (answer space) = 20
Answer: 0
- 20 − 20 = 0
4. (answer space) + 12 = 20
Answer: 8
- 20 − 12 = 8
5.10 + (answer space) = 20
Answer: 10
- 20 − 10 = 10
6. (answer space) + 3 = 20
Answer: 17
- 20 − 3 = 17
7.0 + (answer space) = 20
Answer: 20
- 20 − 0 = 20
8. (answer space) + 17 = 20
Answer: 3
- 20 − 17 = 3
9.12 + (answer space) = 20
Answer: 8
- 20 − 12 = 8
10. (answer space) + 4 = 20
Answer: 16
- 20 − 4 = 16
11.5 + (answer space) = 20
Answer: 15
- 20 − 5 = 15
12.0 + (answer space) = 10
Answer: 10
- 10 − 0 = 10
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.