Year 4 Missing Numbers in Number Sentences Worksheet — Level 3 — Practice Set 2 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the Year 4 addition worksheet.
Year 4 Missing Numbers in Number Sentences Worksheet — Level 3 — Practice Set 2 — Answers
Write the missing number. Use addition to check subtraction, and subtraction to check addition.
1. (answer space) + 342 = 619
Answer: 277
- 619 − 342 = 277
2.600 − (answer space) = 395
Answer: 205
- 600 − 395 = 205
3. (answer space) − 805 = 2
Answer: 807
- 2 + 805 = 807
4.13 + (answer space) = 281
Answer: 268
- 281 − 13 = 268
5. (answer space) − 388 = 559
Answer: 947
- 559 + 388 = 947
6.482 + (answer space) = 818
Answer: 336
- 818 − 482 = 336
7.58 + (answer space) = 451
Answer: 393
- 451 − 58 = 393
8.851 − (answer space) = 285
Answer: 566
- 851 − 285 = 566
9.563 − (answer space) = 39
Answer: 524
- 563 − 39 = 524
10.421 + (answer space) = 486
Answer: 65
- 486 − 421 = 65
11. (answer space) − 164 = 193
Answer: 357
- 193 + 164 = 357
12. (answer space) − 41 = 671
Answer: 712
- 671 + 41 = 712
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.