Year 4 Money Worksheet — Level 3 — Practice Set 4 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the Year 4 money worksheet.
Year 4 Money Worksheet — Level 3 — Practice Set 4 — Answers
Show your working. Write answers in dollars and cents.
1.Priya buys 2 breads at $3.45 each and pays with $20.00. How much change should Priya receive?
Answer: $13.10
- 2 × $3.45 = $6.90
- $20.00 − $6.90 = $13.10
2.Zoe pays for a muffin costing $3.20 with $20.00. How much change does Zoe get?
Answer: $16.80
- $20.00 − $3.20 = $16.80
3.Noah buys a notebook for $4.20 and a banana for $0.65. How much does Noah spend altogether?
Answer: $4.85
- $4.20 + $0.65 = $4.85
4.Aisha pays for a notebook costing $4.20 with $50.00. How much change does Aisha get?
Answer: $45.80
- $50.00 − $4.20 = $45.80
5.Sienna buys 4 notebooks at $4.20 each and pays with $50.00. How much change should Sienna receive?
Answer: $33.20
- 4 × $4.20 = $16.80
- $50.00 − $16.80 = $33.20
6.Aisha pays for a muffin costing $3.20 with $20.00. How much change does Aisha get?
Answer: $16.80
- $20.00 − $3.20 = $16.80
7.Jack buys 3 milks at $2.85 each and pays with $10.00. How much change should Jack receive?
Answer: $1.45
- 3 × $2.85 = $8.55
- $10.00 − $8.55 = $1.45
8.Cooper buys 2 juices at $2.50 each and pays with $10.00. How much change should Cooper receive?
Answer: $5.00
- 2 × $2.50 = $5.00
- $10.00 − $5.00 = $5.00
9.Cooper buys 3 bananas at $0.65 each and pays with $20.00. How much change should Cooper receive?
Answer: $18.05
- 3 × $0.65 = $1.95
- $20.00 − $1.95 = $18.05
10.Hunter buys 3 milks at $2.85 each and pays with $10.00. How much change should Hunter receive?
Answer: $1.45
- 3 × $2.85 = $8.55
- $10.00 − $8.55 = $1.45
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.