Year 5 Multiplication and Division Fact Families Worksheet — Level 2 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the Year 5 division worksheet.
Year 5 Multiplication and Division Fact Families Worksheet — Level 2 — Answers
Use the multiplication fact you know to find each missing number.
1.3 × 3 = 9, so 9 ÷ 3 = (answer space) and 9 ÷ 3 = (answer space)
Answer: 3, 3
Multiplication and division undo each other: 3 × 3 = 9, so 9 ÷ 3 = 3 and 9 ÷ 3 = 3.
2.81 ÷ 9 = (answer space)
Answer: 9
- 9 × 9 = 81
3. (answer space) × 10 = 30
Answer: 3
- 30 ÷ 10 = 3
4.8 × 4 = 32, so 32 ÷ 8 = (answer space) and 32 ÷ 4 = (answer space)
Answer: 4, 8
Multiplication and division undo each other: 8 × 4 = 32, so 32 ÷ 8 = 4 and 32 ÷ 4 = 8.
5.18 ÷ 9 = (answer space)
Answer: 2
- 9 × 2 = 18
6.7 × (answer space) = 42
Answer: 6
- 42 ÷ 7 = 6
7.4 × 8 = 32, so 32 ÷ 4 = (answer space) and 32 ÷ 8 = (answer space)
Answer: 8, 4
Multiplication and division undo each other: 4 × 8 = 32, so 32 ÷ 4 = 8 and 32 ÷ 8 = 4.
8. (answer space) ÷ 5 = 9
Answer: 45
- 5 × 9 = 45
9.8 × (answer space) = 64
Answer: 8
- 64 ÷ 8 = 8
10.8 × 8 = 64, so 64 ÷ 8 = (answer space) and 64 ÷ 8 = (answer space)
Answer: 8, 8
Multiplication and division undo each other: 8 × 8 = 64, so 64 ÷ 8 = 8 and 64 ÷ 8 = 8.
11.36 ÷ (answer space) = 6
Answer: 6
- 6 × 6 = 36
12. (answer space) × 10 = 50
Answer: 5
- 50 ÷ 10 = 5
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.