Success TutoringWorksheets

Year 5: 3 Times Table Worksheet — Level 3 — Answers

Answer sheet with worked solutions for the Year 5 times tables times tables activity.

Success TutoringWorksheetsAnswer sheetYear 5 · Mathematics · Times Tables

Year 5: 3 Times Table Worksheet — Level 3 — Answers

Use the 3 times table to find missing numbers and to divide by 3.

1.3 × (answer space) = 30

Answer: 10

30 ÷ 3 = 10

2.3 × 3 = (answer space)

Answer: 9

3.3 × (answer space) = 27

Answer: 9

27 ÷ 3 = 9

4.7 × 3 = (answer space)

Answer: 21

5.33 ÷ 3 = (answer space)

Answer: 11

3 × 11 = 33

6.12 ÷ 3 = (answer space)

Answer: 4

3 × 4 = 12

7.6 ÷ 3 = (answer space)

Answer: 2

3 × 2 = 6

8.9 ÷ 3 = (answer space)

Answer: 3

3 × 3 = 9

9.3 × (answer space) = 21

Answer: 7

21 ÷ 3 = 7

10.24 ÷ 3 = (answer space)

Answer: 8

3 × 8 = 24

11.6 × 3 = (answer space)

Answer: 18

12.3 × (answer space) = 15

Answer: 5

15 ÷ 3 = 5

13.3 × (answer space) = 33

Answer: 11

33 ÷ 3 = 11

14.3 × (answer space) = 6

Answer: 2

6 ÷ 3 = 2

15.12 × 3 = (answer space)

Answer: 36

16.21 ÷ 3 = (answer space)

Answer: 7

3 × 7 = 21

17.3 × (answer space) = 3

Answer: 1

3 ÷ 3 = 1

18.2 × 3 = (answer space)

Answer: 6

19.15 ÷ 3 = (answer space)

Answer: 5

3 × 5 = 15

20.3 × (answer space) = 36

Answer: 12

36 ÷ 3 = 12

Free worksheets at worksheets.successtutoring.com · © Success Tutoring · Free for personal and classroom use

Marking tips

  • Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
  • For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
  • Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.