Success TutoringWorksheets

Year 5: 3 Times Table Worksheet — Level 3 — Practice Set 2 — Answers

Answer sheet with worked solutions for the Year 5 times tables times tables activity.

Success TutoringWorksheetsAnswer sheetYear 5 · Mathematics · Times Tables

Year 5: 3 Times Table Worksheet — Level 3 — Practice Set 2 — Answers

Use the 3 times table to find missing numbers and to divide by 3.

1.3 × (answer space) = 18

Answer: 6

18 ÷ 3 = 6

2.33 ÷ 3 = (answer space)

Answer: 11

3 × 11 = 33

3.6 ÷ 3 = (answer space)

Answer: 2

3 × 2 = 6

4.3 × (answer space) = 36

Answer: 12

36 ÷ 3 = 12

5.3 × (answer space) = 3

Answer: 1

3 ÷ 3 = 1

6.12 × 3 = (answer space)

Answer: 36

7.1 × 3 = (answer space)

Answer: 3

8.3 ÷ 3 = (answer space)

Answer: 1

3 × 1 = 3

9.3 × (answer space) = 15

Answer: 5

15 ÷ 3 = 5

10.27 ÷ 3 = (answer space)

Answer: 9

3 × 9 = 27

11.24 ÷ 3 = (answer space)

Answer: 8

3 × 8 = 24

12.3 × 3 = (answer space)

Answer: 9

13.2 × 3 = (answer space)

Answer: 6

14.36 ÷ 3 = (answer space)

Answer: 12

3 × 12 = 36

15.3 × (answer space) = 9

Answer: 3

9 ÷ 3 = 3

16.3 × (answer space) = 33

Answer: 11

33 ÷ 3 = 11

17.8 × 3 = (answer space)

Answer: 24

18.3 × (answer space) = 30

Answer: 10

30 ÷ 3 = 10

19.10 × 3 = (answer space)

Answer: 30

20.15 ÷ 3 = (answer space)

Answer: 5

3 × 5 = 15

Free worksheets at worksheets.successtutoring.com · © Success Tutoring · Free for personal and classroom use

Marking tips

  • Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
  • For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
  • Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.