Success TutoringWorksheets

Year 5: 3 Times Table Worksheet — Level 3 — Practice Set 4 — Answers

Answer sheet with worked solutions for the Year 5 times tables times tables activity.

Success TutoringWorksheetsAnswer sheetYear 5 · Mathematics · Times Tables

Year 5: 3 Times Table Worksheet — Level 3 — Practice Set 4 — Answers

Use the 3 times table to find missing numbers and to divide by 3.

1.3 × (answer space) = 30

Answer: 10

30 ÷ 3 = 10

2.4 × 3 = (answer space)

Answer: 12

3.3 × (answer space) = 9

Answer: 3

9 ÷ 3 = 3

4.36 ÷ 3 = (answer space)

Answer: 12

3 × 12 = 36

5.3 × (answer space) = 12

Answer: 4

12 ÷ 3 = 4

6.6 ÷ 3 = (answer space)

Answer: 2

3 × 2 = 6

7.3 × (answer space) = 33

Answer: 11

33 ÷ 3 = 11

8.3 × (answer space) = 6

Answer: 2

6 ÷ 3 = 2

9.12 × 3 = (answer space)

Answer: 36

10.3 × (answer space) = 36

Answer: 12

36 ÷ 3 = 12

11.8 × 3 = (answer space)

Answer: 24

12.15 ÷ 3 = (answer space)

Answer: 5

3 × 5 = 15

13.3 × (answer space) = 18

Answer: 6

18 ÷ 3 = 6

14.30 ÷ 3 = (answer space)

Answer: 10

3 × 10 = 30

15.11 × 3 = (answer space)

Answer: 33

16.1 × 3 = (answer space)

Answer: 3

17.3 × (answer space) = 27

Answer: 9

27 ÷ 3 = 9

18.21 ÷ 3 = (answer space)

Answer: 7

3 × 7 = 21

19.18 ÷ 3 = (answer space)

Answer: 6

3 × 6 = 18

20.3 × (answer space) = 21

Answer: 7

21 ÷ 3 = 7

Free worksheets at worksheets.successtutoring.com · © Success Tutoring · Free for personal and classroom use

Marking tips

  • Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
  • For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
  • Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.