Year 1 Number Bonds Worksheet — Level 1 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the Year 1 addition worksheet.
Year 1 Number Bonds Worksheet — Level 1 — Answers
Write the missing number to make the whole. These are number bonds to 10.
1. (answer space) + 4 = 10
Answer: 6
- 10 − 4 = 6
2. (answer space) + 6 = 10
Answer: 4
- 10 − 6 = 4
3. (answer space) + 5 = 10
Answer: 5
- 10 − 5 = 5
4. (answer space) + 10 = 10
Answer: 0
- 10 − 10 = 0
5.4 + (answer space) = 10
Answer: 6
- 10 − 4 = 6
6.10 + (answer space) = 10
Answer: 0
- 10 − 10 = 0
7.5 + (answer space) = 10
Answer: 5
- 10 − 5 = 5
8. (answer space) + 2 = 10
Answer: 8
- 10 − 2 = 8
9.8 + (answer space) = 10
Answer: 2
- 10 − 8 = 2
10.9 + (answer space) = 10
Answer: 1
- 10 − 9 = 1
11.6 + (answer space) = 10
Answer: 4
- 10 − 6 = 4
12.0 + (answer space) = 10
Answer: 10
- 10 − 0 = 10
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.