Year 1 Number Bonds Worksheet — Getting Started — Answers
Answer sheet with worked solutions for the Year 1 addition worksheet.
Year 1 Number Bonds Worksheet — Getting Started — Answers
Write the missing number to make the whole. These are number bonds to 5.
1. (answer space) + 2 = 4
Answer: 2
- 4 − 2 = 2
2. (answer space) + 4 = 5
Answer: 1
- 5 − 4 = 1
3. (answer space) + 3 = 3
Answer: 0
- 3 − 3 = 0
4. (answer space) + 3 = 4
Answer: 1
- 4 − 3 = 1
5.0 + (answer space) = 4
Answer: 4
- 4 − 0 = 4
6.0 + (answer space) = 3
Answer: 3
- 3 − 0 = 3
7.4 + (answer space) = 4
Answer: 0
- 4 − 4 = 0
8.4 + (answer space) = 5
Answer: 1
- 5 − 4 = 1
9. (answer space) + 0 = 5
Answer: 5
- 5 − 0 = 5
10. (answer space) + 5 = 5
Answer: 0
- 5 − 5 = 0
11. (answer space) + 0 = 3
Answer: 3
- 3 − 0 = 3
12. (answer space) + 4 = 4
Answer: 0
- 4 − 4 = 0
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.