Year 12 Integration (Polynomials) Worksheet — Level 2 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the Year 12 calculus worksheet.
Year 12 Integration (Polynomials) Worksheet — Level 2 — Answers
Use the rule ∫ xⁿ dx = xⁿ⁺¹ / (n+1) + C.
1.Find ∫ (−4x3 + 12x2 − 4x) dx
Answer: −x4 + 4x3 − 2x2 + C
- ∫ −4x3 dx = −x4
- ∫ 12x2 dx = 4x3
- ∫ −4x dx = −2x2
- Don't forget the constant of integration, C
2.Find ∫ (−5x4 − 4x3 + 12x2) dx
Answer: −x5 − x4 + 4x3 + C
- ∫ −5x4 dx = −x5
- ∫ −4x3 dx = −x4
- ∫ 12x2 dx = 4x3
- Don't forget the constant of integration, C
3.Find ∫ (16x3 + 8x − 3) dx
Answer: 4x4 + 4x2 − 3x + C
- ∫ 16x3 dx = 4x4
- ∫ 8x dx = 4x2
- ∫ −3 dx = −3x
- Don't forget the constant of integration, C
4.Find ∫ (5x4 + 12x2 + 2) dx
Answer: x5 + 4x3 + 2x + C
- ∫ 5x4 dx = x5
- ∫ 12x2 dx = 4x3
- ∫ 2 dx = 2x
- Don't forget the constant of integration, C
5.Find ∫ (4x3 + 2x + 4) dx
Answer: x4 + x2 + 4x + C
- ∫ 4x3 dx = x4
- ∫ 2x dx = x2
- ∫ 4 dx = 4x
- Don't forget the constant of integration, C
6.Find ∫ (5x4 + 8x3 + 4x) dx
Answer: x5 + 2x4 + 2x2 + C
- ∫ 5x4 dx = x5
- ∫ 8x3 dx = 2x4
- ∫ 4x dx = 2x2
- Don't forget the constant of integration, C
7.Find ∫ (4x3 − 6x2 + 1) dx
Answer: x4 − 2x3 + x + C
- ∫ 4x3 dx = x4
- ∫ −6x2 dx = −2x3
- ∫ 1 dx = x
- Don't forget the constant of integration, C
8.Find ∫ (20x4 + 12x2 + 8x) dx
Answer: 4x5 + 4x3 + 4x2 + C
- ∫ 20x4 dx = 4x5
- ∫ 12x2 dx = 4x3
- ∫ 8x dx = 4x2
- Don't forget the constant of integration, C
9.Find ∫ (−5x4 − 8x3 − 1) dx
Answer: −x5 − 2x4 − x + C
- ∫ −5x4 dx = −x5
- ∫ −8x3 dx = −2x4
- ∫ −1 dx = −x
- Don't forget the constant of integration, C
10.Find ∫ (20x4 + 8x3 + 1) dx
Answer: 4x5 + 2x4 + x + C
- ∫ 20x4 dx = 4x5
- ∫ 8x3 dx = 2x4
- ∫ 1 dx = x
- Don't forget the constant of integration, C
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.