Year 2 Missing Numbers in Number Sentences Worksheet — Level 3 — Practice Set 3 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the Year 2 addition worksheet.
Year 2 Missing Numbers in Number Sentences Worksheet — Level 3 — Practice Set 3 — Answers
Write the missing number. Use addition to check subtraction, and subtraction to check addition.
1.73 + (answer space) = 413
Answer: 340
- 413 − 73 = 340
2. (answer space) + 99 = 523
Answer: 424
- 523 − 99 = 424
3. (answer space) − 125 = 168
Answer: 293
- 168 + 125 = 293
4.234 + (answer space) = 497
Answer: 263
- 497 − 234 = 263
5.309 + (answer space) = 368
Answer: 59
- 368 − 309 = 59
6. (answer space) − 40 = 509
Answer: 549
- 509 + 40 = 549
7. (answer space) + 145 = 504
Answer: 359
- 504 − 145 = 359
8.26 + (answer space) = 913
Answer: 887
- 913 − 26 = 887
9. (answer space) − 351 = 164
Answer: 515
- 164 + 351 = 515
10. (answer space) − 124 = 602
Answer: 726
- 602 + 124 = 726
11. (answer space) − 573 = 51
Answer: 624
- 51 + 573 = 624
12. (answer space) + 694 = 865
Answer: 171
- 865 − 694 = 171
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.