Year 2 Number Bonds Worksheet — Level 3 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the Year 2 addition worksheet.
Year 2 Number Bonds Worksheet — Level 3 — Answers
Write the missing number to make the whole. These are number bonds to 100.
1. (answer space) + 30 = 100
Answer: 70
- 100 − 30 = 70
2. (answer space) + 80 = 100
Answer: 20
- 100 − 80 = 20
3. (answer space) + 15 = 100
Answer: 85
- 100 − 15 = 85
4.40 + (answer space) = 100
Answer: 60
- 100 − 40 = 60
5.45 + (answer space) = 100
Answer: 55
- 100 − 45 = 55
6.30 + (answer space) = 100
Answer: 70
- 100 − 30 = 70
7.55 + (answer space) = 100
Answer: 45
- 100 − 55 = 45
8.10 + (answer space) = 100
Answer: 90
- 100 − 10 = 90
9.20 + (answer space) = 100
Answer: 80
- 100 − 20 = 80
10.70 + (answer space) = 100
Answer: 30
- 100 − 70 = 30
11.65 + (answer space) = 100
Answer: 35
- 100 − 65 = 35
12. (answer space) + 95 = 100
Answer: 5
- 100 − 95 = 5
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.