Year 2 Number Bonds Worksheet — Level 2 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the Year 2 addition worksheet.
Year 2 Number Bonds Worksheet — Level 2 — Answers
Write the missing number to make the whole. These are number bonds to 10 and 20.
1.1 + (answer space) = 10
Answer: 9
- 10 − 1 = 9
2.2 + (answer space) = 20
Answer: 18
- 20 − 2 = 18
3.5 + (answer space) = 20
Answer: 15
- 20 − 5 = 15
4. (answer space) + 1 = 10
Answer: 9
- 10 − 1 = 9
5.10 + (answer space) = 20
Answer: 10
- 20 − 10 = 10
6.3 + (answer space) = 10
Answer: 7
- 10 − 3 = 7
7. (answer space) + 6 = 20
Answer: 14
- 20 − 6 = 14
8.8 + (answer space) = 10
Answer: 2
- 10 − 8 = 2
9.12 + (answer space) = 20
Answer: 8
- 20 − 12 = 8
10. (answer space) + 15 = 20
Answer: 5
- 20 − 15 = 5
11. (answer space) + 0 = 10
Answer: 10
- 10 − 0 = 10
12. (answer space) + 7 = 10
Answer: 3
- 10 − 7 = 3
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.