Year 2 Number Bonds Worksheet — Level 2 — Practice Set 2 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the Year 2 addition worksheet.
Year 2 Number Bonds Worksheet — Level 2 — Practice Set 2 — Answers
Write the missing number to make the whole. These are number bonds to 10 and 20.
1. (answer space) + 6 = 20
Answer: 14
- 20 − 6 = 14
2. (answer space) + 8 = 10
Answer: 2
- 10 − 8 = 2
3.16 + (answer space) = 20
Answer: 4
- 20 − 16 = 4
4.10 + (answer space) = 20
Answer: 10
- 20 − 10 = 10
5. (answer space) + 18 = 20
Answer: 2
- 20 − 18 = 2
6.0 + (answer space) = 10
Answer: 10
- 10 − 0 = 10
7. (answer space) + 16 = 20
Answer: 4
- 20 − 16 = 4
8.6 + (answer space) = 10
Answer: 4
- 10 − 6 = 4
9. (answer space) + 4 = 10
Answer: 6
- 10 − 4 = 6
10.2 + (answer space) = 10
Answer: 8
- 10 − 2 = 8
11.7 + (answer space) = 10
Answer: 3
- 10 − 7 = 3
12. (answer space) + 1 = 20
Answer: 19
- 20 − 1 = 19
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.