Success TutoringWorksheets

Year 3: 2 Times Table Worksheet — Level 3 — Practice Set 2 — Answers

Answer sheet with worked solutions for the Year 3 times tables times tables activity.

Success TutoringWorksheetsAnswer sheetYear 3 · Mathematics · Times Tables

Year 3: 2 Times Table Worksheet — Level 3 — Practice Set 2 — Answers

Use the 2 times table to find missing numbers and to divide by 2.

1.4 × 2 = (answer space)

Answer: 8

2.2 × (answer space) = 24

Answer: 12

24 ÷ 2 = 12

3.2 × (answer space) = 12

Answer: 6

12 ÷ 2 = 6

4.5 × 2 = (answer space)

Answer: 10

5.2 × (answer space) = 6

Answer: 3

6 ÷ 2 = 3

6.11 × 2 = (answer space)

Answer: 22

7.2 × (answer space) = 4

Answer: 2

4 ÷ 2 = 2

8.20 ÷ 2 = (answer space)

Answer: 10

2 × 10 = 20

9.2 × (answer space) = 16

Answer: 8

16 ÷ 2 = 8

10.2 × (answer space) = 8

Answer: 4

8 ÷ 2 = 4

11.16 ÷ 2 = (answer space)

Answer: 8

2 × 8 = 16

12.2 × (answer space) = 20

Answer: 10

20 ÷ 2 = 10

13.6 ÷ 2 = (answer space)

Answer: 3

2 × 3 = 6

14.4 ÷ 2 = (answer space)

Answer: 2

2 × 2 = 4

15.2 × (answer space) = 18

Answer: 9

18 ÷ 2 = 9

16.2 × (answer space) = 14

Answer: 7

14 ÷ 2 = 7

17.2 ÷ 2 = (answer space)

Answer: 1

2 × 1 = 2

18.18 ÷ 2 = (answer space)

Answer: 9

2 × 9 = 18

19.8 ÷ 2 = (answer space)

Answer: 4

2 × 4 = 8

20.2 × (answer space) = 10

Answer: 5

10 ÷ 2 = 5

Free worksheets at worksheets.successtutoring.com · © Success Tutoring · Free for personal and classroom use

Marking tips

  • Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
  • For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
  • Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.