Success TutoringWorksheets

Year 4: 3 Times Table Worksheet — Level 3 — Practice Set 3 — Answers

Answer sheet with worked solutions for the Year 4 times tables times tables activity.

Success TutoringWorksheetsAnswer sheetYear 4 · Mathematics · Times Tables

Year 4: 3 Times Table Worksheet — Level 3 — Practice Set 3 — Answers

Use the 3 times table to find missing numbers and to divide by 3.

1.3 × (answer space) = 9

Answer: 3

9 ÷ 3 = 3

2.33 ÷ 3 = (answer space)

Answer: 11

3 × 11 = 33

3.3 × (answer space) = 3

Answer: 1

3 ÷ 3 = 1

4.3 × (answer space) = 30

Answer: 10

30 ÷ 3 = 10

5.3 × 3 = (answer space)

Answer: 9

6.10 × 3 = (answer space)

Answer: 30

7.3 × (answer space) = 15

Answer: 5

15 ÷ 3 = 5

8.7 × 3 = (answer space)

Answer: 21

9.18 ÷ 3 = (answer space)

Answer: 6

3 × 6 = 18

10.8 × 3 = (answer space)

Answer: 24

11.3 × (answer space) = 12

Answer: 4

12 ÷ 3 = 4

12.3 × (answer space) = 36

Answer: 12

36 ÷ 3 = 12

13.3 × (answer space) = 18

Answer: 6

18 ÷ 3 = 6

14.3 × (answer space) = 27

Answer: 9

27 ÷ 3 = 9

15.3 ÷ 3 = (answer space)

Answer: 1

3 × 1 = 3

16.5 × 3 = (answer space)

Answer: 15

17.3 × (answer space) = 21

Answer: 7

21 ÷ 3 = 7

18.9 ÷ 3 = (answer space)

Answer: 3

3 × 3 = 9

19.27 ÷ 3 = (answer space)

Answer: 9

3 × 9 = 27

20.21 ÷ 3 = (answer space)

Answer: 7

3 × 7 = 21

Free worksheets at worksheets.successtutoring.com · © Success Tutoring · Free for personal and classroom use

Marking tips

  • Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
  • For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
  • Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.