1st Grade Number Bonds Worksheet — Getting Started — Practice Set 4 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the 1st Grade addition worksheet.
1st Grade Number Bonds Worksheet — Getting Started — Practice Set 4 — Answers
Write the missing number to make the whole. These are number bonds to 5.
1. (answer space) + 2 = 4
Answer: 2
- 4 − 2 = 2
2.2 + (answer space) = 4
Answer: 2
- 4 − 2 = 2
3.3 + (answer space) = 3
Answer: 0
- 3 − 3 = 0
4.4 + (answer space) = 4
Answer: 0
- 4 − 4 = 0
5.2 + (answer space) = 5
Answer: 3
- 5 − 2 = 3
6. (answer space) + 1 = 5
Answer: 4
- 5 − 1 = 4
7. (answer space) + 2 = 3
Answer: 1
- 3 − 2 = 1
8.0 + (answer space) = 3
Answer: 3
- 3 − 0 = 3
9.1 + (answer space) = 5
Answer: 4
- 5 − 1 = 4
10.5 + (answer space) = 5
Answer: 0
- 5 − 5 = 0
11.2 + (answer space) = 3
Answer: 1
- 3 − 2 = 1
12.0 + (answer space) = 4
Answer: 4
- 4 − 0 = 4
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.