11th Grade Integration (Polynomials) Worksheet — Level 1 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the 11th Grade calculus worksheet.
11th Grade Integration (Polynomials) Worksheet — Level 1 — Answers
Use the rule ∫ xⁿ dx = xⁿ⁺¹ / (n+1) + C.
1.Find ∫ (−10x4 + 4) dx
Answer: −2x5 + 4x + C
- ∫ −10x4 dx = −2x5
- ∫ 4 dx = 4x
- Don't forget the constant of integration, C
2.Find ∫ (−15x4 + 6x2) dx
Answer: −3x5 + 2x3 + C
- ∫ −15x4 dx = −3x5
- ∫ 6x2 dx = 2x3
- Don't forget the constant of integration, C
3.Find ∫ (−5x4 + 12x2) dx
Answer: −x5 + 4x3 + C
- ∫ −5x4 dx = −x5
- ∫ 12x2 dx = 4x3
- Don't forget the constant of integration, C
4.Find ∫ (10x4 + 1) dx
Answer: 2x5 + x + C
- ∫ 10x4 dx = 2x5
- ∫ 1 dx = x
- Don't forget the constant of integration, C
5.Find ∫ (12x3 + 2x) dx
Answer: 3x4 + x2 + C
- ∫ 12x3 dx = 3x4
- ∫ 2x dx = x2
- Don't forget the constant of integration, C
6.Find ∫ (12x3 + 8x) dx
Answer: 3x4 + 4x2 + C
- ∫ 12x3 dx = 3x4
- ∫ 8x dx = 4x2
- Don't forget the constant of integration, C
7.Find ∫ (16x3 + 8x) dx
Answer: 4x4 + 4x2 + C
- ∫ 16x3 dx = 4x4
- ∫ 8x dx = 4x2
- Don't forget the constant of integration, C
8.Find ∫ (20x4 + 6x2) dx
Answer: 4x5 + 2x3 + C
- ∫ 20x4 dx = 4x5
- ∫ 6x2 dx = 2x3
- Don't forget the constant of integration, C
9.Find ∫ (16x3 + 6x) dx
Answer: 4x4 + 3x2 + C
- ∫ 16x3 dx = 4x4
- ∫ 6x dx = 3x2
- Don't forget the constant of integration, C
10.Find ∫ (−2x − 1) dx
Answer: −x2 − x + C
- ∫ −2x dx = −x2
- ∫ −1 dx = −x
- Don't forget the constant of integration, C
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.