12th Grade Integration (Polynomials) Worksheet — Level 3 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the 12th Grade calculus worksheet.
12th Grade Integration (Polynomials) Worksheet — Level 3 — Answers
Use the rule ∫ xⁿ dx = xⁿ⁺¹ / (n+1) + C.
1.Find ∫ (−12x3 + 6x2 − 2) dx
Answer: −3x4 + 2x3 − 2x + C
- ∫ −12x3 dx = −3x4
- ∫ 6x2 dx = 2x3
- ∫ −2 dx = −2x
- Don't forget the constant of integration, C
2.Evaluate ∫ from 2 to 4 of (−5x4 − 8x3 − 3x2) dx
Answer: −1528
- ∫ −5x4 dx = −x5
- ∫ −8x3 dx = −2x4
- ∫ −3x2 dx = −x3
- F(x) = −x5 − 2x4 − x3
- F(4) − F(2) = −1600 − (−72) = −1528
3.Evaluate ∫ from 1 to 4 of (−15x4 + 12x3 + 2x) dx
Answer: −2289
- ∫ −15x4 dx = −3x5
- ∫ 12x3 dx = 3x4
- ∫ 2x dx = x2
- F(x) = −3x5 + 3x4 + x2
- F(4) − F(1) = −2288 − (1) = −2289
4.Find ∫ (−15x4 − 6x − 3) dx
Answer: −3x5 − 3x2 − 3x + C
- ∫ −15x4 dx = −3x5
- ∫ −6x dx = −3x2
- ∫ −3 dx = −3x
- Don't forget the constant of integration, C
5.Find ∫ (20x4 − 6x + 3) dx
Answer: 4x5 − 3x2 + 3x + C
- ∫ 20x4 dx = 4x5
- ∫ −6x dx = −3x2
- ∫ 3 dx = 3x
- Don't forget the constant of integration, C
6.Find ∫ (−12x3 + 4x − 3) dx
Answer: −3x4 + 2x2 − 3x + C
- ∫ −12x3 dx = −3x4
- ∫ 4x dx = 2x2
- ∫ −3 dx = −3x
- Don't forget the constant of integration, C
7.Evaluate ∫ from 2 to 3 of (4x3 + 8x + 2) dx
Answer: 87
- ∫ 4x3 dx = x4
- ∫ 8x dx = 4x2
- ∫ 2 dx = 2x
- F(x) = x4 + 4x2 + 2x
- F(3) − F(2) = 123 − (36) = 87
8.Find ∫ (20x4 + 2x − 2) dx
Answer: 4x5 + x2 − 2x + C
- ∫ 20x4 dx = 4x5
- ∫ 2x dx = x2
- ∫ −2 dx = −2x
- Don't forget the constant of integration, C
9.Find ∫ (−4x3 + 3x2 − 4x) dx
Answer: −x4 + x3 − 2x2 + C
- ∫ −4x3 dx = −x4
- ∫ 3x2 dx = x3
- ∫ −4x dx = −2x2
- Don't forget the constant of integration, C
10.Evaluate ∫ from 0 to 3 of (10x4 + 16x3 − 3) dx
Answer: 801
- ∫ 10x4 dx = 2x5
- ∫ 16x3 dx = 4x4
- ∫ −3 dx = −3x
- F(x) = 2x5 + 4x4 − 3x
- F(3) − F(0) = 801 − (0) = 801
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.
Great work. Here's what to try next: