12th Grade Integration (Polynomials) Worksheet — Level 3 — Practice Set 2 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the 12th Grade calculus worksheet.
12th Grade Integration (Polynomials) Worksheet — Level 3 — Practice Set 2 — Answers
Use the rule ∫ xⁿ dx = xⁿ⁺¹ / (n+1) + C.
1.Evaluate ∫ from 0 to 2 of (10x4 + 8x3 + 4) dx
Answer: 104
- ∫ 10x4 dx = 2x5
- ∫ 8x3 dx = 2x4
- ∫ 4 dx = 4x
- F(x) = 2x5 + 2x4 + 4x
- F(2) − F(0) = 104 − (0) = 104
2.Evaluate ∫ from 1 to 4 of (8x3 + 6x2 + 8x) dx
Answer: 696
- ∫ 8x3 dx = 2x4
- ∫ 6x2 dx = 2x3
- ∫ 8x dx = 4x2
- F(x) = 2x4 + 2x3 + 4x2
- F(4) − F(1) = 704 − (8) = 696
3.Evaluate ∫ from 2 to 5 of (−15x4 − 12x3 + 1) dx
Answer: −11103
- ∫ −15x4 dx = −3x5
- ∫ −12x3 dx = −3x4
- ∫ 1 dx = x
- F(x) = −3x5 − 3x4 + x
- F(5) − F(2) = −11245 − (−142) = −11103
4.Evaluate ∫ from 2 to 3 of (−9x2 − 2x + 2) dx
Answer: −60
- ∫ −9x2 dx = −3x3
- ∫ −2x dx = −x2
- ∫ 2 dx = 2x
- F(x) = −3x3 − x2 + 2x
- F(3) − F(2) = −84 − (−24) = −60
5.Find ∫ (8x3 − 2x + 3) dx
Answer: 2x4 − x2 + 3x + C
- ∫ 8x3 dx = 2x4
- ∫ −2x dx = −x2
- ∫ 3 dx = 3x
- Don't forget the constant of integration, C
6.Find ∫ (5x4 − 12x3 + 4) dx
Answer: x5 − 3x4 + 4x + C
- ∫ 5x4 dx = x5
- ∫ −12x3 dx = −3x4
- ∫ 4 dx = 4x
- Don't forget the constant of integration, C
7.Find ∫ (16x3 + 12x2 + 2x) dx
Answer: 4x4 + 4x3 + x2 + C
- ∫ 16x3 dx = 4x4
- ∫ 12x2 dx = 4x3
- ∫ 2x dx = x2
- Don't forget the constant of integration, C
8.Find ∫ (−10x4 − 3x2 + 2x) dx
Answer: −2x5 − x3 + x2 + C
- ∫ −10x4 dx = −2x5
- ∫ −3x2 dx = −x3
- ∫ 2x dx = x2
- Don't forget the constant of integration, C
9.Evaluate ∫ from 0 to 2 of (5x4 + 12x3 − 1) dx
Answer: 78
- ∫ 5x4 dx = x5
- ∫ 12x3 dx = 3x4
- ∫ −1 dx = −x
- F(x) = x5 + 3x4 − x
- F(2) − F(0) = 78 − (0) = 78
10.Find ∫ (5x4 − 4x3 + 4x) dx
Answer: x5 − x4 + 2x2 + C
- ∫ 5x4 dx = x5
- ∫ −4x3 dx = −x4
- ∫ 4x dx = 2x2
- Don't forget the constant of integration, C
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.
Great work. Here's what to try next: