12th Grade Integration (Polynomials) Worksheet — Level 1 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the 12th Grade calculus worksheet.
12th Grade Integration (Polynomials) Worksheet — Level 1 — Answers
Use the rule ∫ xⁿ dx = xⁿ⁺¹ / (n+1) + C.
1.Find ∫ (12x3 + 3) dx
Answer: 3x4 + 3x + C
- ∫ 12x3 dx = 3x4
- ∫ 3 dx = 3x
- Don't forget the constant of integration, C
2.Find ∫ (6x + 4) dx
Answer: 3x2 + 4x + C
- ∫ 6x dx = 3x2
- ∫ 4 dx = 4x
- Don't forget the constant of integration, C
3.Find ∫ (−10x4 − 6x2) dx
Answer: −2x5 − 2x3 + C
- ∫ −10x4 dx = −2x5
- ∫ −6x2 dx = −2x3
- Don't forget the constant of integration, C
4.Find ∫ (10x4 + 8x) dx
Answer: 2x5 + 4x2 + C
- ∫ 10x4 dx = 2x5
- ∫ 8x dx = 4x2
- Don't forget the constant of integration, C
5.Find ∫ (16x3 − 1) dx
Answer: 4x4 − x + C
- ∫ 16x3 dx = 4x4
- ∫ −1 dx = −x
- Don't forget the constant of integration, C
6.Find ∫ (15x4 − 3x2) dx
Answer: 3x5 − x3 + C
- ∫ 15x4 dx = 3x5
- ∫ −3x2 dx = −x3
- Don't forget the constant of integration, C
7.Find ∫ (3x2 − 2) dx
Answer: x3 − 2x + C
- ∫ 3x2 dx = x3
- ∫ −2 dx = −2x
- Don't forget the constant of integration, C
8.Find ∫ (10x4 − 6x2) dx
Answer: 2x5 − 2x3 + C
- ∫ 10x4 dx = 2x5
- ∫ −6x2 dx = −2x3
- Don't forget the constant of integration, C
9.Find ∫ (−4x + 4) dx
Answer: −2x2 + 4x + C
- ∫ −4x dx = −2x2
- ∫ 4 dx = 4x
- Don't forget the constant of integration, C
10.Find ∫ (−5x4 + 1) dx
Answer: −x5 + x + C
- ∫ −5x4 dx = −x5
- ∫ 1 dx = x
- Don't forget the constant of integration, C
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.