12th Grade Integration (Polynomials) Worksheet — Level 1 — Practice Set 3 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the 12th Grade calculus worksheet.
12th Grade Integration (Polynomials) Worksheet — Level 1 — Practice Set 3 — Answers
Use the rule ∫ xⁿ dx = xⁿ⁺¹ / (n+1) + C.
1.Find ∫ (−4x3 + 1) dx
Answer: −x4 + x + C
- ∫ −4x3 dx = −x4
- ∫ 1 dx = x
- Don't forget the constant of integration, C
2.Find ∫ (−12x3 − 2) dx
Answer: −3x4 − 2x + C
- ∫ −12x3 dx = −3x4
- ∫ −2 dx = −2x
- Don't forget the constant of integration, C
3.Find ∫ (−12x3 − 4x) dx
Answer: −3x4 − 2x2 + C
- ∫ −12x3 dx = −3x4
- ∫ −4x dx = −2x2
- Don't forget the constant of integration, C
4.Find ∫ (−6x − 1) dx
Answer: −3x2 − x + C
- ∫ −6x dx = −3x2
- ∫ −1 dx = −x
- Don't forget the constant of integration, C
5.Find ∫ (−5x4 + 4x) dx
Answer: −x5 + 2x2 + C
- ∫ −5x4 dx = −x5
- ∫ 4x dx = 2x2
- Don't forget the constant of integration, C
6.Find ∫ (−4x3 − 2) dx
Answer: −x4 − 2x + C
- ∫ −4x3 dx = −x4
- ∫ −2 dx = −2x
- Don't forget the constant of integration, C
7.Find ∫ (5x4 + 8x3) dx
Answer: x5 + 2x4 + C
- ∫ 5x4 dx = x5
- ∫ 8x3 dx = 2x4
- Don't forget the constant of integration, C
8.Find ∫ (−6x + 2) dx
Answer: −3x2 + 2x + C
- ∫ −6x dx = −3x2
- ∫ 2 dx = 2x
- Don't forget the constant of integration, C
9.Find ∫ (−12x3 + 6x2) dx
Answer: −3x4 + 2x3 + C
- ∫ −12x3 dx = −3x4
- ∫ 6x2 dx = 2x3
- Don't forget the constant of integration, C
10.Find ∫ (10x4 + 4x) dx
Answer: 2x5 + 2x2 + C
- ∫ 10x4 dx = 2x5
- ∫ 4x dx = 2x2
- Don't forget the constant of integration, C
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.