2nd Grade Missing Numbers in Number Sentences Worksheet — Level 3 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the 2nd Grade addition worksheet.
2nd Grade Missing Numbers in Number Sentences Worksheet — Level 3 — Answers
Write the missing number. Use addition to check subtraction, and subtraction to check addition.
1.591 − (answer space) = 30
Answer: 561
- 591 − 30 = 561
2.316 + (answer space) = 782
Answer: 466
- 782 − 316 = 466
3. (answer space) − 106 = 189
Answer: 295
- 189 + 106 = 295
4.185 + (answer space) = 769
Answer: 584
- 769 − 185 = 584
5.549 − (answer space) = 416
Answer: 133
- 549 − 416 = 133
6. (answer space) + 488 = 508
Answer: 20
- 508 − 488 = 20
7. (answer space) − 307 = 26
Answer: 333
- 26 + 307 = 333
8.466 + (answer space) = 469
Answer: 3
- 469 − 466 = 3
9. (answer space) − 786 = 62
Answer: 848
- 62 + 786 = 848
10. (answer space) + 640 = 945
Answer: 305
- 945 − 640 = 305
11.566 − (answer space) = 71
Answer: 495
- 566 − 71 = 495
12.208 + (answer space) = 692
Answer: 484
- 692 − 208 = 484
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.