2nd Grade Number Bonds Worksheet — Level 3 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the 2nd Grade addition worksheet.
2nd Grade Number Bonds Worksheet — Level 3 — Answers
Write the missing number to make the whole. These are number bonds to 100.
1. (answer space) + 40 = 100
Answer: 60
- 100 − 40 = 60
2.15 + (answer space) = 100
Answer: 85
- 100 − 15 = 85
3.75 + (answer space) = 100
Answer: 25
- 100 − 75 = 25
4. (answer space) + 80 = 100
Answer: 20
- 100 − 80 = 20
5.30 + (answer space) = 100
Answer: 70
- 100 − 30 = 70
6. (answer space) + 20 = 100
Answer: 80
- 100 − 20 = 80
7.95 + (answer space) = 100
Answer: 5
- 100 − 95 = 5
8. (answer space) + 30 = 100
Answer: 70
- 100 − 30 = 70
9. (answer space) + 35 = 100
Answer: 65
- 100 − 35 = 65
10. (answer space) + 15 = 100
Answer: 85
- 100 − 15 = 85
11.90 + (answer space) = 100
Answer: 10
- 100 − 90 = 10
12.20 + (answer space) = 100
Answer: 80
- 100 − 20 = 80
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.