2nd Grade Number Bonds Worksheet — Level 3 — Practice Set 3 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the 2nd Grade addition worksheet.
2nd Grade Number Bonds Worksheet — Level 3 — Practice Set 3 — Answers
Write the missing number to make the whole. These are number bonds to 100.
1.5 + (answer space) = 100
Answer: 95
- 100 − 5 = 95
2.10 + (answer space) = 100
Answer: 90
- 100 − 10 = 90
3. (answer space) + 30 = 100
Answer: 70
- 100 − 30 = 70
4. (answer space) + 20 = 100
Answer: 80
- 100 − 20 = 80
5. (answer space) + 5 = 100
Answer: 95
- 100 − 5 = 95
6. (answer space) + 90 = 100
Answer: 10
- 100 − 90 = 10
7. (answer space) + 60 = 100
Answer: 40
- 100 − 60 = 40
8. (answer space) + 95 = 100
Answer: 5
- 100 − 95 = 5
9. (answer space) + 40 = 100
Answer: 60
- 100 − 40 = 60
10.90 + (answer space) = 100
Answer: 10
- 100 − 90 = 10
11. (answer space) + 10 = 100
Answer: 90
- 100 − 10 = 90
12. (answer space) + 75 = 100
Answer: 25
- 100 − 75 = 25
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.