2nd Grade Number Bonds Worksheet — Level 2 — Practice Set 3 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the 2nd Grade addition worksheet.
2nd Grade Number Bonds Worksheet — Level 2 — Practice Set 3 — Answers
Write the missing number to make the whole. These are number bonds to 10 and 20.
1.0 + (answer space) = 20
Answer: 20
- 20 − 0 = 20
2.9 + (answer space) = 20
Answer: 11
- 20 − 9 = 11
3. (answer space) + 8 = 20
Answer: 12
- 20 − 8 = 12
4.12 + (answer space) = 20
Answer: 8
- 20 − 12 = 8
5. (answer space) + 1 = 20
Answer: 19
- 20 − 1 = 19
6. (answer space) + 20 = 20
Answer: 0
- 20 − 20 = 0
7.3 + (answer space) = 20
Answer: 17
- 20 − 3 = 17
8. (answer space) + 3 = 20
Answer: 17
- 20 − 3 = 17
9. (answer space) + 6 = 20
Answer: 14
- 20 − 6 = 14
10.0 + (answer space) = 10
Answer: 10
- 10 − 0 = 10
11. (answer space) + 4 = 20
Answer: 16
- 20 − 4 = 16
12. (answer space) + 17 = 20
Answer: 3
- 20 − 17 = 3
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.