3rd Grade Missing Numbers in Number Sentences Worksheet — Level 3 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the 3rd Grade addition worksheet.
3rd Grade Missing Numbers in Number Sentences Worksheet — Level 3 — Answers
Write the missing number. Use addition to check subtraction, and subtraction to check addition.
1.631 + (answer space) = 664
Answer: 33
- 664 − 631 = 33
2.383 + (answer space) = 859
Answer: 476
- 859 − 383 = 476
3.130 + (answer space) = 516
Answer: 386
- 516 − 130 = 386
4. (answer space) − 302 = 85
Answer: 387
- 85 + 302 = 387
5. (answer space) − 550 = 336
Answer: 886
- 336 + 550 = 886
6.756 − (answer space) = 95
Answer: 661
- 756 − 95 = 661
7. (answer space) − 144 = 335
Answer: 479
- 335 + 144 = 479
8. (answer space) + 786 = 927
Answer: 141
- 927 − 786 = 141
9. (answer space) − 267 = 224
Answer: 491
- 224 + 267 = 491
10. (answer space) − 265 = 100
Answer: 365
- 100 + 265 = 365
11.116 + (answer space) = 572
Answer: 456
- 572 − 116 = 456
12. (answer space) + 384 = 602
Answer: 218
- 602 − 384 = 218
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.