3rd Grade Missing Numbers in Number Sentences Worksheet — Level 3 — Practice Set 3 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the 3rd Grade addition worksheet.
3rd Grade Missing Numbers in Number Sentences Worksheet — Level 3 — Practice Set 3 — Answers
Write the missing number. Use addition to check subtraction, and subtraction to check addition.
1.485 − (answer space) = 23
Answer: 462
- 485 − 23 = 462
2.328 − (answer space) = 312
Answer: 16
- 328 − 312 = 16
3. (answer space) − 235 = 504
Answer: 739
- 504 + 235 = 739
4.120 + (answer space) = 406
Answer: 286
- 406 − 120 = 286
5.657 + (answer space) = 679
Answer: 22
- 679 − 657 = 22
6. (answer space) − 227 = 78
Answer: 305
- 78 + 227 = 305
7. (answer space) + 207 = 417
Answer: 210
- 417 − 207 = 210
8. (answer space) − 575 = 26
Answer: 601
- 26 + 575 = 601
9.322 + (answer space) = 452
Answer: 130
- 452 − 322 = 130
10. (answer space) + 164 = 323
Answer: 159
- 323 − 164 = 159
11. (answer space) + 31 = 693
Answer: 662
- 693 − 31 = 662
12. (answer space) + 154 = 466
Answer: 312
- 466 − 154 = 312
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.