3rd Grade Missing Numbers in Number Sentences Worksheet — Level 3 — Practice Set 4 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the 3rd Grade addition worksheet.
3rd Grade Missing Numbers in Number Sentences Worksheet — Level 3 — Practice Set 4 — Answers
Write the missing number. Use addition to check subtraction, and subtraction to check addition.
1.54 + (answer space) = 673
Answer: 619
- 673 − 54 = 619
2. (answer space) + 281 = 305
Answer: 24
- 305 − 281 = 24
3.361 − (answer space) = 280
Answer: 81
- 361 − 280 = 81
4. (answer space) + 76 = 262
Answer: 186
- 262 − 76 = 186
5. (answer space) + 321 = 831
Answer: 510
- 831 − 321 = 510
6.480 + (answer space) = 583
Answer: 103
- 583 − 480 = 103
7. (answer space) + 4 = 320
Answer: 316
- 320 − 4 = 316
8. (answer space) + 468 = 713
Answer: 245
- 713 − 468 = 245
9.496 + (answer space) = 675
Answer: 179
- 675 − 496 = 179
10. (answer space) + 556 = 614
Answer: 58
- 614 − 556 = 58
11.387 + (answer space) = 710
Answer: 323
- 710 − 387 = 323
12.75 + (answer space) = 921
Answer: 846
- 921 − 75 = 846
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.