3rd Grade Missing Numbers in Number Sentences Worksheet — Level 2 — Practice Set 2 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the 3rd Grade addition worksheet.
3rd Grade Missing Numbers in Number Sentences Worksheet — Level 2 — Practice Set 2 — Answers
Write the missing number. Use addition to check subtraction, and subtraction to check addition.
1. (answer space) + 6 = 37
Answer: 31
- 37 − 6 = 31
2. (answer space) − 12 = 33
Answer: 45
- 33 + 12 = 45
3.45 + (answer space) = 94
Answer: 49
- 94 − 45 = 49
4. (answer space) + 32 = 42
Answer: 10
- 42 − 32 = 10
5.65 + (answer space) = 77
Answer: 12
- 77 − 65 = 12
6. (answer space) + 6 = 26
Answer: 20
- 26 − 6 = 20
7.75 + (answer space) = 80
Answer: 5
- 80 − 75 = 5
8. (answer space) − 11 = 37
Answer: 48
- 37 + 11 = 48
9.29 + (answer space) = 64
Answer: 35
- 64 − 29 = 35
10. (answer space) − 30 = 6
Answer: 36
- 6 + 30 = 36
11. (answer space) − 38 = 33
Answer: 71
- 33 + 38 = 71
12.33 + (answer space) = 71
Answer: 38
- 71 − 33 = 38
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.