3rd Grade Fractions of Amounts Worksheet — Level 3 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the 3rd Grade fractions worksheet.
3rd Grade Fractions of Amounts Worksheet — Level 3 — Answers
Divide by the denominator, then multiply by the numerator.
1.Ava has 112 stickers and gives away of them. How many stickers does Ava give away?
Answer: 14 stickers
- 112 ÷ 8 = 14
2.Find of 72.
Answer: 24
- 72 ÷ 3 = 24
3.Find of 162.
Answer: 54
- 162 ÷ 9 = 18
- 18 × 3 = 54
4.Sienna has 33 stickers and gives away of them. How many stickers does Sienna give away?
Answer: 22 stickers
- 33 ÷ 3 = 11
- 11 × 2 = 22
5.Find of 348.
Answer: 174
- 348 ÷ 12 = 29
- 29 × 6 = 174
6.Find of 150.
Answer: 125
- 150 ÷ 6 = 25
- 25 × 5 = 125
7.Find of 72.
Answer: 36
- 72 ÷ 6 = 12
- 12 × 3 = 36
8.Find of 138.
Answer: 92
- 138 ÷ 6 = 23
- 23 × 4 = 92
9.Find of 22.
Answer: 11
- 22 ÷ 2 = 11
10.Find of 24.
Answer: 12
- 24 ÷ 2 = 12
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.
Great work. Here's what to try next: