3rd Grade Fractions of Amounts Worksheet — Level 3 — Practice Set 3 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the 3rd Grade fractions worksheet.
3rd Grade Fractions of Amounts Worksheet — Level 3 — Practice Set 3 — Answers
Divide by the denominator, then multiply by the numerator.
1.Find of 70.
Answer: 56
- 70 ÷ 5 = 14
- 14 × 4 = 56
2.Find of 75.
Answer: 30
- 75 ÷ 5 = 15
- 15 × 2 = 30
3.Find of 33.
Answer: 11
- 33 ÷ 3 = 11
4.Find of 132.
Answer: 66
- 132 ÷ 12 = 11
- 11 × 6 = 66
5.Find of 140.
Answer: 28
- 140 ÷ 10 = 14
- 14 × 2 = 28
6.Ethan has 253 stickers and gives away of them. How many stickers does Ethan give away?
Answer: 161 stickers
- 253 ÷ 11 = 23
- 23 × 7 = 161
7.Find of 81.
Answer: 27
- 81 ÷ 3 = 27
8.Find of 290.
Answer: 261
- 290 ÷ 10 = 29
- 29 × 9 = 261
9.Lucas has 96 stickers and gives away of them. How many stickers does Lucas give away?
Answer: 64 stickers
- 96 ÷ 12 = 8
- 8 × 8 = 64
10.Find of 84.
Answer: 70
- 84 ÷ 12 = 7
- 7 × 10 = 70
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.
Great work. Here's what to try next: