3rd Grade Fractions of Amounts Worksheet — Level 2 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the 3rd Grade fractions worksheet.
3rd Grade Fractions of Amounts Worksheet — Level 2 — Answers
Divide by the denominator, then multiply by the numerator.
1.Find of 144.
Answer: 72
- 144 ÷ 12 = 12
- 12 × 6 = 72
2.Find of 20.
Answer: 4
- 20 ÷ 5 = 4
3.Find of 45.
Answer: 20
- 45 ÷ 9 = 5
- 5 × 4 = 20
4.Ava has 32 stickers and gives away of them. How many stickers does Ava give away?
Answer: 20 stickers
- 32 ÷ 8 = 4
- 4 × 5 = 20
5.Sienna has 72 stickers and gives away of them. How many stickers does Sienna give away?
Answer: 45 stickers
- 72 ÷ 8 = 9
- 9 × 5 = 45
6.Find of 18.
Answer: 8
- 18 ÷ 9 = 2
- 2 × 4 = 8
7.Find of 10.
Answer: 5
- 10 ÷ 2 = 5
8.Find of 77.
Answer: 63
- 77 ÷ 11 = 7
- 7 × 9 = 63
9.Find of 60.
Answer: 50
- 60 ÷ 6 = 10
- 10 × 5 = 50
10.Mia has 32 stickers and gives away of them. How many stickers does Mia give away?
Answer: 28 stickers
- 32 ÷ 8 = 4
- 4 × 7 = 28
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.