4th Grade Fractions of Amounts Worksheet — Level 3 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the 4th Grade fractions worksheet.
4th Grade Fractions of Amounts Worksheet — Level 3 — Answers
Divide by the denominator, then multiply by the numerator.
1.Find of 49.
Answer: 14
- 49 ÷ 7 = 7
- 7 × 2 = 14
2.Jayden has 360 stickers and gives away of them. How many stickers does Jayden give away?
Answer: 30 stickers
- 360 ÷ 12 = 30
3.Find of 60.
Answer: 20
- 60 ÷ 6 = 10
- 10 × 2 = 20
4.Find of 77.
Answer: 63
- 77 ÷ 11 = 7
- 7 × 9 = 63
5.Olivia has 120 stickers and gives away of them. How many stickers does Olivia give away?
Answer: 96 stickers
- 120 ÷ 5 = 24
- 24 × 4 = 96
6.Leo has 119 stickers and gives away of them. How many stickers does Leo give away?
Answer: 34 stickers
- 119 ÷ 7 = 17
- 17 × 2 = 34
7.Hunter has 20 stickers and gives away of them. How many stickers does Hunter give away?
Answer: 10 stickers
- 20 ÷ 2 = 10
8.Find of 33.
Answer: 22
- 33 ÷ 3 = 11
- 11 × 2 = 22
9.Find of 85.
Answer: 51
- 85 ÷ 5 = 17
- 17 × 3 = 51
10.Noah has 63 stickers and gives away of them. How many stickers does Noah give away?
Answer: 28 stickers
- 63 ÷ 9 = 7
- 7 × 4 = 28
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.