5th Grade Multiplication and Division Fact Families Worksheet — Level 3 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the 5th Grade division worksheet.
5th Grade Multiplication and Division Fact Families Worksheet — Level 3 — Answers
Use the multiplication fact you know to find each missing number.
1.3 × 10 = 30, so 30 ÷ 3 = (answer space) and 30 ÷ 10 = (answer space)
Answer: 10, 3
Multiplication and division undo each other: 3 × 10 = 30, so 30 ÷ 3 = 10 and 30 ÷ 10 = 3.
2. (answer space) ÷ 3 = 6
Answer: 18
- 3 × 6 = 18
3.11 × (answer space) = 66
Answer: 6
- 66 ÷ 11 = 6
4.7 × 3 = 21, so 21 ÷ 7 = (answer space) and 21 ÷ 3 = (answer space)
Answer: 3, 7
Multiplication and division undo each other: 7 × 3 = 21, so 21 ÷ 7 = 3 and 21 ÷ 3 = 7.
5.15 ÷ 3 = (answer space)
Answer: 5
- 3 × 5 = 15
6. (answer space) × 12 = 48
Answer: 4
- 48 ÷ 12 = 4
7.4 × 8 = 32, so 32 ÷ 4 = (answer space) and 32 ÷ 8 = (answer space)
Answer: 8, 4
Multiplication and division undo each other: 4 × 8 = 32, so 32 ÷ 4 = 8 and 32 ÷ 8 = 4.
8.96 ÷ (answer space) = 12
Answer: 8
- 12 × 8 = 96
9.11 × (answer space) = 44
Answer: 4
- 44 ÷ 11 = 4
10.11 × 10 = 110, so 110 ÷ 11 = (answer space) and 110 ÷ 10 = (answer space)
Answer: 10, 11
Multiplication and division undo each other: 11 × 10 = 110, so 110 ÷ 11 = 10 and 110 ÷ 10 = 11.
11.96 ÷ 12 = (answer space)
Answer: 8
- 12 × 8 = 96
12. (answer space) × 7 = 56
Answer: 8
- 56 ÷ 7 = 8
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.