6th Grade Fractions of Amounts Worksheet — Level 3 — Answers
Answer sheet with worked solutions for the 6th Grade fractions worksheet.
6th Grade Fractions of Amounts Worksheet — Level 3 — Answers
Divide by the denominator, then multiply by the numerator.
1.Find of 133.
Answer: 19
- 133 ÷ 7 = 19
2.Find of 28.
Answer: 14
- 28 ÷ 2 = 14
3.Find of 64.
Answer: 24
- 64 ÷ 8 = 8
- 8 × 3 = 24
4.Find of 275.
Answer: 75
- 275 ÷ 11 = 25
- 25 × 3 = 75
5.Find of 72.
Answer: 9
- 72 ÷ 8 = 9
6.Jack has 30 stickers and gives away of them. How many stickers does Jack give away?
Answer: 10 stickers
- 30 ÷ 3 = 10
7.Emma has 319 stickers and gives away of them. How many stickers does Emma give away?
Answer: 232 stickers
- 319 ÷ 11 = 29
- 29 × 8 = 232
8.Find of 230.
Answer: 184
- 230 ÷ 10 = 23
- 23 × 8 = 184
9.Find of 64.
Answer: 40
- 64 ÷ 8 = 8
- 8 × 5 = 40
10.Zoe has 100 stickers and gives away of them. How many stickers does Zoe give away?
Answer: 20 stickers
- 100 ÷ 5 = 20
Marking tips
- Give credit for correct method even when the final answer slips — the working shows where the thinking went right.
- For open-ended tasks, use the success criteria as a checklist rather than looking for one "right" answer.
- Celebrate what went well first, then pick one thing to work on next.